آشنایی با خانه حراج‌های معتبر

حراج تهران

آدرس سایت: https://tehranauction.com/
مجموعه حراج تهران در سال ۱۳۹۱ به صورت نهادی مستقل و خصوصی شکل گرفت. حراج تهران صرفاً آثار هنرهای تجسمی مدرن و معاصر (شامل نقاشی، مجسمه، عکس و نقاشی‌خط) و همچنین برخی از آثار استادان هنر کلاسیک ایران (مانند کمال‌الملک و شاگردان و هم¬ عصران او و نمونه‌هایی از نگارگری آن دوره) را ارائه می¬ نماید. هیچ اثر هنری یا اشیاء تاریخی خارج از این تعریف در حراج تهران معرفی نمی ¬شوند. مؤسسه حراج هنر تهران در سال دوبار اقدام به برگزاری نمایشگاه و حراج آثار هنری در هتل‌ پارسیان آزادی تهران می¬ نماید که اولین حراج، شامل آثار هنر مدرن و کلاسیک در اوایل تابستان و دومین حراج، مربوط به آثار هنر معاصر در اوایل زمستان خواهد بود. این حراج تا کنون در 22 دوره برگزار شده است که آخرین دوره اش در بهمن ماه 1403 بوده است.
آثار هنری از سه طریق می‌توانند به حراج تهران راه یابند:
الف – معرفی آثار به حراج از سوی مجموعه‌داران ب – معرفی آثار به حراج از سوی گالری‌داران و ج- حراج تهران تنها از هنرمندان پیشکسوت که با گالری خاصی همکاری ندارند، اثر هنری را به طور مستقیم دریافت می¬ کند و آثار سایر هنرمندان را تنها از طریق گالری¬ داران یا مجموعه¬ داران دریافت می¬ کند.
معیار انتخاب آثار در مرحله اول، اعتبار نام هنرمند در مارکت هنر و در مرحله بعد، اهمیت اثر پیشنهادی و سوابق آن در قیاس با سایر آثار هنرمند در حراج‌¬ها و گالری‌های داخل و خارج از ایران و همچنین میزان تقاضا از طرف خریداران است.

حراج کریستیز (Christie’s Auction)
آدرس سایت: https://www.christies.com
خانه حراج کریستیز به‌عنوان فضایی برای فروش آثار هنری ارزشمند در سال 1766 توسط جیمز کریستی تأسیس شد و تا زمانی بعد از جنگ جهانی دوم بازیگر اصلی بازار هنر لندن بود. بنا به اسناد رسمى این شرکت ، جیمز کریستی اولین فروش خود را در تاریخ پنجم دسامبر ١٧٦٦ میلادى ، در لندن (انگلستان) انجام داد و اولین کاتالوگ حراجى که از این شرکت موجود است متعلق به تاریخ دسامبر ١٧٦٦میلادى مى باشد.
کریستیز دارای دفاتر اصلی در خیابان کینگ در لندن، انگلستان و راکفلر پلازا در نیویورک، ایالات متحده آمریکا است. این حراجی تجارت هنری و لوکس پیشرو در جهان با حضور فیزیکی در 46 کشور در سرتاسر قاره آمریکا، اروپا، خاورمیانه و آسیا اقیانوسیه و مراکز فروش بین المللی در نیویورک، لندن، هنگ کنگ، پاریس و ژنو است. حراج‌های کریستیز بیش از 80 دسته هنری و لوکس را در بر می‌گیرد و قیمت‌هایی از 500 تا بیش از 100 میلیون دلار دارد.
با ظهور تجارت الکترونیک و عصر اینترنت، کریستیز هم به‌عنوان یکی از معروف ترین حراج های هنری دنیا، حراج آنلاین قدرتمندی را راه‌اندازی کرد. این خانه حراجی، 14 اتاق حراجی را در 14 کلان‌شهر دنیا از جمله ژنو، نیویورک، میلان، آمستردام، دبی و هنگ‌کنگ راه‌اندازی کرده است. همچنین، کریستیز نمایندگانی در هند، روسیه، چین و امارات متحده عربی هم دارد که در حال فعالیت هستند.

حراج ساتبیز (Sotheby’s Auction)
آدرس سایت: https://www.sothebys.com
ساتبیز در ۱۱ مارس ۱۷۴۴ توسط ساموئل بیکر که یک کتابفروش بود، در لندن تأسیس شد. بیش از یک قرن بیکر و جانشینانش بر حراج کتاب‌ها متمرکز بودند. در سال ۱۷۶۷ بیکر همکاری خود با جورج لی را آغاز کرد که این همکاری به فروش چاپ، سکه، مدال و آثار باستانی منجر شد. در تابستان ۱۹۱۷ کمپانی از مرکز کتاب به مرکز هنر منتقل شد. در فاصله‌ی میان دو جنگ جهانی ساتبیز تمرکز خود را به فروش تصاویر و آثار تزئینی معطوف ساخت و طی جنگ جهانی دوم نیز تجارت موفق خود را در لندن ادامه داد. پس از جنگ جهانی دوم پیتر ویلسون دپارتمان هنر مدرن و امپرسیونیستی را در میانه‌ی دهه‌ی ۵۰ افتتاح کرد. ادامه‌ی فعالیت آن طی چند دهه‌ی بعد به همکاری با ساتبیز و تغییر ظرفیت و ارائه‌ی آثار هنری منتهی شد. ساتیبیز برنامه‌ی توسعه‌ی خود را با افتتاح دفتری در نیویورک در سال ۱۹۶۴ به‌عنوان بزرگ‌ترین خانه‌ی حراج هنری آمریکا آغاز کرد و پس از آن نخستین حراج‌ها در هنگ‌کنگ (۱۹۷۳)، هند (۱۹۹۲)، فرانسه (۲۰۰۱) و اولین خانه‌ی بین‌المللی حراج هنرهای زیبا در چین (۲۰۱۲) را برگزار کرد.
امروزه ساتیبیز شبکه‌ای جهانی از ۸۰ دفتر در ۴۰ کشور با ۹ اتاق حراج در شهرهای متعدد از جمله نیویورک، لندن، هنگ‌کنگ، پاریس است که با حدود ۲۵۰ حراج در ۷۰ رده با گردش مالی بیش از ۴ میلیارد دلار در سال فعالیت دارد.

حراج فیلیپس (Phillips Auction)
آدرس سایت: https://www.phillips.com/
تیم حراج فیلیپس مجموعه‌ای از متخصصان خانه‌های حراج، گالری‌ها، موزه‌ها و دیگر مؤسسات و نهادهای هنری است و مجموعه‌داران بسیاری از سراسر جهان از خدمات مشاوره و راهنمایی آنان بهره می‌برند. هری فیلیپس خانه‌ی حراج را در سال ۱۷۹۶ در وست مینستر لندن تأسیس کرد. کمپانی وی با فروش نقاشی‌های متعلق به ملکه ماری آنتوانت و اموال خانه‌ی ناپلئون بناپارت رسمیت یافت و تنها کمپانی در جهان است که تاکنون در کاخ باکینگهام حراج برگزار کرده است. وی نخستین کسی بود که ضیافت‌های شبانه را با تجارت آمیخت و میهمانی‌هایی را پیش از حراج برگزار کرد؛ عملی که امروزه در سراسر جهان متعارف است. در دهه‌ی ۱۹۷۰ اقلام حراج گسترش یافت و هنرهای زیبا، مبلمان، املاک و مستغلات را دربرگرفت. در سال ۱۹۹۹ بعد از فروش کمپانی به برنارد آرنو و تشکیل تیم جدید مجدداً ساعت، جواهرات و طراحی‌ها در کنار آثار امپرسیونیستی، آمریکایی، مدرن و معاصر به اقلام حراج افزوده شدند.
فیلیپس طی سال‌های اخیر علاوه‌ بر فروش جواهرات در حراجی‌ها، فروش خصوصی و فروش نمایشگاهی در هنگ‌کنگ، لندن و نیویورک را دوباره از سر گرفت. فیلیپس نخستین حراج آسیایی خود را در سال ۲۰۱۵ در هنگ‌کنگ برگزار کرد و نمایندگانی خارج از هنگ‌کنگ در دیگر مناطق آسیا از جمله سئول، شانگهای، سنگاپور، تایپی و توکیو نیز دارد. امروزه فیلیپس از نخستین مقاصد خریداران و فروشندگان آثار هنری پس از جنگ جهانی، مدرن، معاصر، آمریکای شمالی و لاتین در کنار ساعت، جواهرات، طراحی، عکس و آثار چاپی است.
سال‌های 2021، 2022 و 2023 بالاترین مجموع فروش سالانه فیلیپس در تاریخ 228 ساله این شرکت بودند که همگی از آستانه میلیارد دلاری فراتر رفتند.

حراج بونامز (Bonhams Auction)
آدرس سایت: https://www.bonhams.com/
بونامز، احتمالا اولین متخصص هنر مدرن در حراجی جهان بوده که در سال 1793 توسط ویلیام چارلز بونام و جورج جونز تأسیس شد. اگرچه از یک گالری بازگشایی شد که چند سال قبل توسط توماس داد که یک دلال و متخصص آثار چاپی بود افتتاح شده بود. بونامز در ابتدا از فروش نسخه های چاپی، زمانی که جمع آوری نسخه های چاپی در اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم در اوج خود بود، تخصص داشت. به نظر می رسد که این شرکت نیز در قرن نوزدهم در زمینه حراج آنتیک ها فعالیت داشته و با تبلیغاتی برای فروش در مطبوعات لندن همانند کریستیز و فیلیپس اهمیت زیادی یافته است.
این حراجی یکی از قدیمی ترین و بزرگترین خانه هاى حراجى در زمینه هنر، آنتیک ، جواهرات و اتومبیل در جهان است که داراى دفاترى و سالن هاى حراجى در ٢٥ کشور جهان میباشد. دو دفتر اصلى این شرکت در لندن (انگلستان) واقع است.